Poczestunek na cieplo

Wszyscy lubimy przyjmować jest i służyć ich dużo eleganckimi daniami. Niestety, na ogół jesteśmy zdobyci i realizujemy stosować się za przygotowywanie naszego wystawnego poczęstunku w tej chwili. Przejawia się jednak, że często najpopularniejsze wyjścia są najlepsze. Zatem warto zastanowić się nad stworzenie dla ludzi deski serów.

Dobór serów Że posiadamy ale taką możliwość, warto zaserwować sery zrobione z drugich typów mleka: krowiego, owczego i koziego. Odpowiednim lekarstwem jest ponad poprawienia ich regionami. Pozwoli to swym gościom poznać potrawy z miejsc, w których często dotychczas nie byli. Warto na taką walkę istnieć zarówno przygotowanym teoretycznie i wzbogacić przyjemną degustację historią każdego z podawanych serów. Najważniejsze jednak, by zachować porządek smaków. Na desce powinniśmy oddzielić sery wysokie od łagodnych. A jest stworzyć je trzymając odpowiednią aranżację. Aranżacja Sery robimy w sektora, zaczynając od najłagodniejszego (najlepiej zaplanować go na godzinie 12), stopniowo chodząc do coraz wyższych. Dzięki temu swoi pracowniki poczują subtelne różnice w smaku oraz aromacie danych produktów. Estetyka Sery możemy dodać na dodatkowej, danej do tego desce, która zakupimy w większości sklepów oferujących zastawy stołowe. Możemy także użyć do tego silnej podstawki lub drewnianej deski, mając jednakże o tym, że pragnie stanowić ona oddana właśnie do ostatniej czynności. Część serów, szczególnie tych dojrzewających, dużo jest zaserwować w niższych cząstkach. Inne możemy służyć w plastrach. Tutaj istotne będą krajalnice do sera, które pozwolą nam pokroić ser w długie i piękne plastry. Dodatki Poza serami powinniśmy zaserwować swym pracownikom odpowiednie dodatki. Mogą być więc orzechy, oliwki, żurawina, konfitura z jarzębiny, rodzynki i suszone morele. Wszystkie dodatki dobrze jest zamontować w prywatnych miseczkach, żeby nie połączyły się z serwowanymi przez nas serami. W własnym koszyczku podajemy białe pieczywo (najlepiej chrupiącą bagietkę) lub krakersy. Odpowiednie wino Do deski serów powinniśmy zaserwować również dobre wino. Najpopularniejszym zabiegiem będzie pasowanie wina wychodzącego z ostatniego tegoż regionu, co stosowane przez nas sery.